Cryptomunten

Iedereen heeft wel eens van Bitcoins gehoord ongeacht of je weet wat het inhoudt. De bitcoin is de bekendste cryptomunt. Alle cryptomunten of cryptovaluta’s bestaan uit digitaal geld, je hebt er geen fysieke munten of briefjes van. Het verschil met cryptovaluta en normale valuta is dat bij de normale valuta de Nederlandse regering invloed heeft en bij cryptovaluta niet. Als de Euro opeens meer of minder waard wordt, dan stapt de overheid in. Bij cryptomunten gebeurd dit niet, heb jij bijvoorbeeld 1 Bitcoin ter waarde van 39.005,47 Euro en daalt dit morgen naar 1 Euro, dan heb je simpelweg pech gehad! Echter moet je niet vergeten dat jouw bitcoin kan stijgen in waarde.

Op sommige plekken is de cryptomunt, of cryptocurrency in het Engels, al een wettig betaalmiddel. Deze wordt dan wel gezien als ruilmiddel.

Cryptomunten

Hoe werken cryptocurrencies?

De cryptocurrencies zijn producten die werken op een blockchain technologie. Nu snap je vast nog niet wat het inhoudt. Een blockchain is een digitaal grootboek waar alle transacties in worden bijgehouden, iedere gebruiker heeft dezelfde versie van dit grootboek. Door het werken met een grootboek hoeft er geen bank en dergelijke aan te pas te komen. Iedereen kan elkaars transacties controleren, alle transacties staan namelijk openbaar en zijn zichtbaar in de digitale keten.

Hoe kun je beleggen?

Als je wil beleggen in cryptomunten dan moet je als eerste een betrouwbare Webwallet voor je crypto valuta vinden. Er zijn veel verschillende betrouwbare wallets op internet, maar je moet wel nadenken wat je ermee wil doen. Wil je in meerder cryptomunten beleggen, of maar in één? Als je een Wallet hebt geïnstalleerd dan is het belangrijk dat je hier dagelijks naar kijkt.

Als je een wallet hebt uitgekozen ga je opzoek naar een platform. De bekendste platformen zijn Binance, OKEx, Bitfinex en Huobi. Bij het uitkiezen van een platform moet je goed kijken naar de bijkomende kosten, het volume dat het platform omzet en de diversiteit aan cryptovaluta dat beschikbaar is. Overigens kun je ook via CFD's in crypto's beleggen, maar is het risico nog hoger.

Voordat je gaat beleggen is het uitermate van belang dat je de basiskennis onder de knie hebt, door eventuele onwetendheid zie je door de bomen het bos niet meer. Daarnaast moet je stressbestendig zijn, cryptocurrencies kunnen namelijk erg snel dalen, maar ook stijgen.


Let op! Dit artikel van Finlog is niet bedoeld als stimulering voor het doen van beleggingen. Behaalde rendementen in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk deze artikelen dan ook eens