5 tips voor het sparen van energie

Stroom is duurder geworden. Zowel voor het milieu als voor je portemonnee is het dus essentieel geworden om zo veel mogelijk energie te sparen. In deze blog geven we enkele tips om energie te besparen.

5 tips voor het sparen van energie

Verminder gebruik van apparaten

Het komt veel voor dat mensen apparaten aan laten staan die ze niet gebruiken. Ongemerkt blijven deze apparaten stroom gebruiken. Door de stekker van deze apparaten uit het stopcontact te trekken, houd je de energierekening laag. Ook door te letten op gebruik van je apparatuur kun je geld besparen.

Let op je verwarming

De verwarming is ook een hoge kostenpost. Door de verwarming een aantal graden naar beneden te draaien, bespaar je al flink op je energierekening. Als je per ruimte kan kiezen hoe warm het is, dan is het handig om alleen de ruimtes te verwarmen waar je vaak komt. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is om ervoor te zorgen dat je warmte vasthoudt. Zo krijg je het ook minder snel koud.

Energie besparen op een warme dag

Als het juist een warme dag is, dan kun je het beste een zonnescherm of rolluik gebruiken. Dit houdt de zonnewarmte goed tegen. In de ochtend is het meestal nog wat koeler, dus is het verstandig om alle deuren open te zetten. Zo kan de koele lucht door je huis komen. Als het wat warmer begint te worden dan kan je juist beter alle deuren dicht doen zodat de hitte buiten blijft. Als het dan nog te warm is, is het beter om een ventilator te gebruiken. Ventilatoren verbruiken namelijk minder stroom als airco’s.

Kies voor energiezuinige apparaten

Deze apparaten zijn vaak net iets duurder, maar besparen geld in hun verbruik. Energiebesparende apparaten besparen over lange termijn veel geld op de energierekening. Let goed op de labels die elektrische apparaten hebben. Het vervangen van je gloeilampen helpt ook tegen energieverspilling. Ledlampen gaan naast hun besparing van stroom, ook langer mee dan gewone lampen. Dit is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Je kan bijvoorbeeld een energiebesparende televisie tegenwoordig zelfs met btc kopen. Bij bedrijven zoals Anycoindirect kun je een digitale wallet aanmaken voor dit soort aankopen. Ook kun je wat duurdere producten in termijnen betalen, waardoor het makkelijker is deze producten te bemachtigen zonder spaargeld.

Minder waterverbruik

Om de rekening nog lager te maken is het handig om minder water te gebruiken. Douchen kan binnen 5-10 minuten en tijdens het tandenpoetsen kan de kraan ook wel even uit. Door dit regelmatig te doen, bespaar je elke dag een klein beetje. Deze klein beetjes kunnen uiteindelijk een flinke som worden.

Bekijk deze artikelen dan ook eens