Verzekeren

Door je te verzekeren spreidt je het risico van enorme financiële tegenvallers. Iedereen kan het risico lopen om iets naars te overkomen. Hoge risico’s die financiële gevolgen kunnen hebben, verzekeren we liever. Als tegenprestatie moet je wel een maandelijkse/jaarlijkse premie betalen aan de verzekeraar. Echter zorgt dit er wel voor dat je niet voor onverwachtse hoge kosten komt te staan. Via deze blogs van Finlog leggen we je alles uit over verzekeringen.

Kredietverzekeraars
Kredietverzekeraars Een kredietverzekering biedt je bescherming tegen het risico dat een afnemer geleverde goederen en diensten niet kan betalen doordat de afnemer bijvoorbeeld failliet gaat. Een kredietverzekering biedt zekerheid, een complete dekking en een optimale financiële stroom. Een kredietverzekeraar
Beleggingsverzekering
Beleggingsverzekering Bij het afleggen van een beleggingsverzekering kies je ervoor om maandelijks (of eenmalig) een bedrag in te leggen waarmee je vermogen kunt opbouwen voor bijvoorbeeld het aflossen van een hypotheek of het betalen van de studie voor een kind. De uiteindelijke hoogte van de uitkering is gekoppeld
Alle blogcategorieën

Verplichte verzekeringen

In Nederland zijn sommige verzekeringen verplicht, dit is om jezelf en anderen tegen risico’s met grote financiële gevolgen te beschermen. Hierbij kun je denken aan hoge ziektekosten, omdat je ernstig ziek bent en vele ziekenhuisbehandelingen moet ondergaan.
De soorten verzekeringen die in Nederland verplicht zijn:

Dan zijn er nog een paar verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel verstandig om af te sluiten, namelijk:

Welke verzekeringsmaatschappij?

In Nederland heb je keuze uit een groot aantal verzekeraars. De meeste verzekeraars bieden meerdere verzekeringen aan, maar sommige verzekeraars specialiseren zich in slechts één verzekering. De belangrijkste verzekeraars zijn:

Het kan geen kwaad om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. De goedkoopste niet altijd de beste, maar het hangt er ook van af wat je precies verwacht van de verzekeringsmaatschappij.