Belasting

Als het gaat om belasting, zijn er veel dingen die je moet weten. Dit kan een zeer complex en verwarrend onderwerp zijn, maar het is belangrijk om een ​​basiskennis te hebben van hoe belastingen werken.

In de blogs van Finlog wordt er dieper ingegaan over diverse onderwerpen die te maken hebben met de belasting in Nederland. Zo kun je lezen waarom belasting bestaat, hoe je belasting kunt terugvorderen, hoe je belasting kunt berekenen en andere belangrijke onderwerpen.

Leaseauto of Kostenvergoeding
Leaseauto of Kostenvergoeding Veel werknemers in Nederland krijgen de keuze om een leaseauto van hun werkgever te accepteren of een (vaste) kostenvergoeding in plaats daarvan te ontvangen. In dit artikel gaan we diepgaand onderzoeken welke keuze het meest voordelig is en wat voor impact het kan hebben op je financiën. D
Belasting in Nederland
Belasting in Nederland Nederland is een belastingvriendelijk land voor ondernemers. Het tarief van de vennootschapsbelasting is laag en de Nederlandse overheid biedt verschillende fiscale stimuleringsmaatregelen voor bedrijven. Als je overweegt een bedrijf te starten in Nederland, is het belangrijk om het Nederlandse
Hoe kan je belastinggeld terugkrijgen?
Hoe kan je belastinggeld terugkrijgen? Nederland maakt net zoals andere landen gebruik van belasting, ook bekend als belasting heffen. Dit wordt voornamelijk gedaan om het land te onderhouden. De meest voorkomende belastingposten in Nederland zijn de btw - belasting toegevoegde waarde, inkomstenbelasting en wegenbelasting. Met het ge
Alle blogcategorieën

Soorten belastingen

Er zijn veel verschillende soorten belastingen, maar de drie belangrijkste soorten zijn inkomstenbelasting, omzetbelasting en onroerendgoedbelasting. Hieronder vind je een kleine uitleg van de soorten belastingen:

Inkomstenbelasting: Inkomstenbelasting is een belasting die wordt geheven over uw inkomsten. Dit kunnen lonen, salarissen, fooien, rente en dividenden zijn. Het bedrag aan inkomstenbelasting dat u verschuldigd bent, is afhankelijk van uw inkomensniveau en de status van uw aangifte.

Omzetbelasting: Omzetbelasting is een belasting die wordt toegevoegd aan de prijs van goederen en diensten die u koopt. Het bedrag aan omzetbelasting dat u betaalt, hangt af van de staat waarin u woont en het soort aankoop dat u doet.

Onroerende voorheffing: Onroerende voorheffing is een belasting die wordt geheven op uw huis of andere eigendommen die u bezit. De hoogte van de onroerendezaakbelasting die u verschuldigd bent, is afhankelijk van de waarde van uw onroerend goed en de plaats waar het zich bevindt.