Kredietverzekeraars

Een kredietverzekering biedt je bescherming tegen het risico dat een afnemer geleverde goederen en diensten niet kan betalen doordat de afnemer bijvoorbeeld failliet gaat. Een kredietverzekering biedt zekerheid, een complete dekking en een optimale financiële stroom.
Een kredietverzekeraar monitort de financiële status van afnemers en betaalt de leverancier als een afnemer failliet gaat. Het kan ook dat hij de incasso voert en vervolgens een openstaand bedrag betaald.

Kredietverzekeraars

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Het is slim om een kredietverzekering af te sluiten als je met minder onzekerheden wilt ondernemen en zelf het risico van wanbetaling wilt indekken. Daarnaast kan het ook dat je door een geldverstrekker, zoals de bank, wordt verplicht om een kredietverzekering af te sluiten. Om deze reden wordt het vaak verplicht voordat een financiering verstrekt kan worden.

Door een kredietverzekering kun je ook nog toegang krijgen tot omvangrijke database met (financiële) informatie over je klanten. Tevens krijg je de zekerheid dat het incasso van openstaande vorderingen wereldwijd wordt verzorgd door de kredietverzekeraar en dat de incassokosten zijn meeverzekerd.  

Wat kost een kredietverzekering?

De meest uitgebreide kredietverzekering kost gemiddeld minder dan 1% van jouw totale omzet. Jouw uiteindelijk premie is afhankelijk van de wensen die jij stelt voor een kredietverzekering. De meeste bedrijven verzekeren hun hele omzet, dit is niet noodzakelijk als je maar heel af en toe een hele grote opdracht hebt. Op dat moment kun je er namelijk voor kiezen om alleen dat project te verzekeren. Als je wel grote opdrachten hebt, maar dit allemaal vanuit één klant komt, dan kun je ervoor kiezen om een verzekering af te sluiten voor die ene klant. Je kunt veel keuzes maken bij het afsluiten van een verzekering, zo heb je ook de mogelijkheid om je te verzekeren als je afhankelijk bent van het seizoen of als je op maat gemaakte producten maakt.

Hoe komen de kosten tot stand?

De prijs voor jouw kredietverzekering is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk;

  • Jouw omzet.
  • Het debiteurenrisico van jouw bedrijf. Hierbij wordt gekeken naar het aantal debiteuren, de verdeling over verschillende landen, de  branche waar jouw bedrijf en afnemers bij behoren.
  • Afgesproken levertijden en jouw betalingsvoorwaarden.
  • Het aanvullende risico.
  • Gewenste dekkingspercentage voor jouw onbetaalde facturen.

 

Bekijk deze artikelen dan ook eens