Het kiezen van een spaarrekening 

Spaarrekeningen zijn rentedragende depositorekeningen van banken en andere financiële instellingen. Deze rekeningen betalen over het algemeen bescheiden rentetarieven, maar hun veiligheid en betrouwbaarheid maken ze een uitstekende optie voor het parkeren van contant geld dat je beschikbaar wilt hebben voor jouw kortetermijnbehoeften.

Het kiezen van een spaarrekening

Waar moet je op letten bij het kiezen van een spaarrekening?

Er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een spaarrekening.

1. Beslis hoe je het gaat gebruiken

Bepaal eerst hoe je het geld dat je bespaart wil besteden. Vanwege de liquiditeit zijn spaarrekeningen een geweldige plek om noodfondsen op te halen. Het is ook ideaal om aanbetalingen op toekomstige huisaankopen te sparen, vooral als je van plan bent om in de komende jaren te kopen. 

2. Ontdek wat belangrijk voor je is

Als je waarde hecht aan een geweldige mobiele ervaring en gemakkelijke toegang, kun je een bank kiezen met een geweldige en handige mobiele app. Als klantenservice belangrijk voor je is, wil je een bank kiezen die bekend staat om zijn uitstekende klantenservice. Als je echt de hoogste rente nodig hebt, kun je direct naar de rekening met de hoogste APY (Anual Percentage Yield).

3. Beslis of je je huidige bank wil gebruiken

Je kunt overwegen waar je andere spaargelden bewaart en je rekeningen controleren. Wil je dat je nieuwe account gemakkelijk toegankelijk is en op dezelfde plaats staat als jouw andere accounts? Dan is het ideaal om een spaarrekening aan te maken bij de bank die je al gebruikt. Maar als je denkt dat gemakkelijke toegang betekent dat je in de verleiding komt om het uit te geven,  dan is het misschien handig om het ergens ander te storten.

4. Houd rekening met rentetarieven

Als het om spaarrekeningen gaat, kijk dan eens goed naar hoogrentende spaarrekeningen. Deze spaarrekeningen zijn hetzelfde als traditionele spaarrekeningen, met één belangrijk verschil: ze laten je geld groeien tegen veel hogere rentetarieven dan traditionele rekeningen. 

Bekijk deze artikelen dan ook eens