Real estate

Real estate is de Engelse benaming voor onroerend goed of vastgoed. Hieronder verstaan we een huis, bedrijfspand of fabriek met de bijbehorende grond. Real estate staat dus voor het niet verplaatsbare karakter.

Real estate

Beleggen in onroerend goed

Beleggen in onroerend goed is het investeren van geld in onroerende goederen. Hierbij hoort dus de grond en het pand dat vast staat aan de grond. Dit doe je met het doel om uiteindelijk rendement te behalen zodat je meer geld verdient dan dat je hebt geïnvesteerd. Beleggen in onroerend goed doe je dus eigenlijk met het idee dat het vanzelf meer waard wordt.

Rendement is in het investeren in vastgoed een belangrijke term. Dit is de verhouding tussen wat je hebt geïnvesteerd en je opbrengst.  Hoger hoger het rendement, hoe meer winst je hebt behaald.

Passief inkomen
Je kunt door te beleggen in vast goed een passief inkomen vormen. Dit zijn namelijk de huurinkomsten die je maandelijks krijgt van het pand zonder zelf hier iets voor te hebben gedaan. Dit kan doormiddel van een huur woning, maar ook de verhuur van een vakantiehuis wordt steeds populairder. Een vakantiehuisje huren is voor veel Nederlandse gezinnen een vaste uitgave en daarmee een goede belegging. Als je dus wilt beleggen zonder iets te doen is het slim om een vastgoedbeheerder in te schakelen.

Succesvol beleggen in onroerend goed

  • Het is ten eerste belangrijk om te kijken waar je gaat beleggen en in welk pand je gaat beleggen. Kijk hierbij goed naar de onderhoud van het pand, de voorzieningen in de buurt en of het in in een goed buurt staat.  Zorg ook dat er veel vraag is naar de buurt.
  • Ga langs bij het pand waarin je misschien wilt beleggen. Zo zie je of er nog eventuele kosten gaat krijgen. Ga ook niet alleen maar bij één pand kijken, er zijn wellicht panden die nog beter zijn en ook aan jou eisen voldoen.
  • Ga opzoek naar een beleggingshypotheek. Het kan zijn dat je wordt afgewezen dus ga bij verschillende banken langs.
  • Kijk of er al eventuele huurders zijn. Als er geen huurders zijn en het pand dus leeg staat moet je zelf de kosten  betalen. Zorg ook dat de huurders betrouwbaar zijn en ontmoet ze een keer in het echt.
  • lastig om geschikte panden te vinden? Je kunt er ook voor kiezen samen met andere beleggers te investeren in een fonds voor vastgoed. Er zijn vele fondsen zo opgetuigd en u kunt kiezen op basis van uw persoonlijke voorkeuren bij een vastgoedfonds (tip: antwoord op de vraag "Wat is een goed vastgoed fonds" van Strategisch Beleggen. Met een vastgoed fonds diversiviseer je direct je vastgoed portfolio, waardoor het risico ook omlaag gaat.
Bekijk deze artikelen dan ook eens