Bespaar op energie

Het is geen geheim dat energiebesparing geld kan besparen. Veel mensen zijn zelfs op zoek naar manieren om energie te besparen en hun maandelijkse energierekening te verlagen. Maar wat misschien verrassend is, is dat er veel eenvoudige manieren zijn om dit te doen die geen grote veranderingen of opofferingen vereisen. Je kunt zelfs meer geld besparen door een paar kleine aanpassingen aan de dagelijkse routine aan te brengen. Hier zijn vijf eenvoudige tips om energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen zonder iets op te geven wat je echt nodig hebt of wilt.

Bespaar op energie

Waarom besparen op energie in Nederland?

Nederland is een klein land met een grote bevolking, waardoor de druk op natuurlijke hulpbronnen hoog is. Daarom is het belangrijk om waar mogelijk energie te besparen. Alle kleine beetjes helpen het milieu te ontlasten en kostbare hulpbronnen te sparen. Daarnaast bespaar je met energiebesparing ook nog eens geld. Hoe minder energie je verbruikt, hoe lager uw energierekening zal zijn. Daarbij is het steeds een belangrijker punt geworden in Nederland en hamert de overheid erop om te investeren in groene stroom en duurzamer te gaan leven. 

Mocht je wisselen van een energieleverancier, dan kun je eenvoudig gebruik maken van deze energievergelijker

Hoe kan ik besparen op energie?

Er zijn veel manieren om energie te besparen, maar sommige zijn eenvoudiger dan andere. Hier zijn vijf eenvoudige tips die iedereen kan doen om zijn energieverbruik te verminderen en geld te besparen:

1. Gebruik energiezuinige lampen.

Energiezuinige gloeilampen, ook wel CFL's of LED's genoemd, verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan veel langer mee. Het vervangen van slechts één gloeilamp in het huis kan je tot €75 besparen gedurende de levensduur van de lamp. Dus als je nog ouderwetse gloeilampen gebruikt, is het tijd om over te stappen op spaarlampen of leds.

2. Doe de lichten uit als je de kamer verlaat.

Dit is een simpele tip, maar het kan een groot verschil maken. Elke keer dat je een kamer verlaat, moet je ervoor zorgen dat je de lichten uitdoet. Het lijkt misschien iets kleins, maar het kan in de loop van de tijd behoorlijk oplopen. Als iedereen in Nederland maar één licht uit zou doen als ze een kamer verlieten, zouden we genoeg energie kunnen besparen om alle straatverlichting in Amsterdam een ​​heel jaar lang van stroom te voorzien!

3. Gebruik een stekkerdoos.

Wist je dat veel apparaten energie blijven gebruiken, zelfs als ze zijn uitgeschakeld? Dit komt omdat ze nog steeds op een stopcontact zijn aangesloten. Om energie te besparen, koppel je apparaten los wanneer je ze niet gebruikt of sluit je ze aan op een stekkerdoos, zodat je gemakkelijk meerdere apparaten tegelijk kunt uitschakelen.

4. Pas je thermostaat aan.

Het verwarmen en koelen van je huis verbruikt veel energie, dus het is belangrijk om zo efficiënt mogelijk te werken. Zet bijvoorbeeld de thermostaat een graden lager dan je gewend bent. Dit zal al veel energie besparen. Je kunt de thermostaat in de nacht ook lager zetten, terwijl je slaapt en wanneer je wakker wordt verhoog je de termostaat weer naar normale stand. 

5. Ontvang een energie-audit voor thuis.

Een energie-audit voor thuis is een geweldige manier om erachter te komen waar je energie gebruikt en hoe je kunt besparen. Een energieauditor komt bij je thuis en beoordeelt je energieverbruik. Ze geven je tips om je huis energiezuiniger te maken. Veel nutsbedrijven bieden gratis of scherp geprijsde energie-audits aan, dus maak van deze gelegenheid gebruik.

Energie besparen is belangrijk voor zowel het milieu als de portemonnee. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je een groot verschil maken zonder grote veranderingen in jouw levensstijl aan te brengen. Begin dus vandaag nog met het besparen van energie - uw bankrekening zal je dankbaar zijn!

Bekijk deze artikelen dan ook eens