Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur helpt jou om een hypotheek te vinden die bij jouw wensen past. Behalve dat hij kijkt naar jouw situatie controleert hij ook of je eventueel aanvullende verzekeringen nodig hebt en bekijkt hij jouw financiële situatie. Vervolgens vergelijkt hij de mogelijke verzekeringen aan de hand van je wensen en legt je zo de beste deals voor. Uit deze deals kies je samen met je adviseur voor de beste mogelijkheid voor jou, hierna regelt de adviseur de situatie met de geldverstrekker. Makkelijk toch!

Hypotheekadviseur

Verschillende soorten hypotheekadviseurs

Let bij het kiezen voor een hypotheekadviseur op wat voor type adviseur het is. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden:

  1. De onafhankelijke hypotheekadviseur. Deze hypotheekadviseur werkt samen met alle aanbieders waardoor hij een hypotheek af kan sluiten die het voordeligst is voor jou.
  2. De hypotheekadviseur die samenwerkt met een specifiek aantal aanbieders. Hij kan enkel uit een beperkt aanbod hypotheken kiezen waarmee hij samenwerkt.
  3. De hypotheekadviseur van een aanbieder/bank. Omdat hij in dienst is van één bedrijf vergelijkt hij enkel de hypotheken van een aanbieder.
  4. Een onafhankelijk financieel planner. Hier zou je misschien niet direct aan denken maar ook hij kan je helpen met het zoeken naar een hypotheek. Een nadeel is echter dat hij alleen advies geeft en je de hypotheek later nog zelf af moet sluiten.

Het is belangrijk dat je kijkt naar wat voor soort adviseur jij opzoek bent om op deze manier het beste aan jouw wensen te kunnen voldoen.

De gemiddelde kosten voor een hypotheekadviseur

Hoeveel de kosten voor jouw hypotheekadvies precies gaan bedragen is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie. Echter is er wel een richtlijn als het gaat om prijzen, deze variëren namelijk tussen de 1500 en 3500 euro. Koop jij je eerste huis dan zullen de kosten aanzienlijk lager liggen dan wanneer jij net in een scheiding zit en daardoor naar een nieuwe woning moet verhuizen. Vaak kun je op de website van de desbetreffende hypotheekadviseur al richtlijnen zien voor het advies dat jij nodig hebt. Daarbij kun je op het eerste kennismakingsgesprek nog de nodige vragen stellen. Dit gesprek is vaak gratis en kan je helpen bij je oriëntatie naar de juiste hypotheekadviseur voor het beste hypotheek advies online. Een adviseur vinden? Bezoek dan het Hypotheekadviseur Vergelijk.

Bekijk deze artikelen dan ook eens