Welke beleggingen kun je maken?

Wist je dat als je nu spaart, de waarde van je geld alleen maar daalt? Ja! Dat heb je niet verkeerd gelezen. Deze situatie zal nog erger worden met de recessie en inflatie. De waarde van je geld zal sneller dalen dan je denkt. Wat moet je dan met je geld? Je kunt bijvoorbeeld beleggen in goud. Wat kun je nog meer doen? Dat lees je hier.

Welke beleggingen kun je maken?

Spaarmogelijkheden

We hebben verschillende mogelijkheden om te sparen. Je kunt fysiek goud kopen, aandelen kopen via een broker, onroerend goed of een pensioen opbouwen via een pensioenfonds. Voor de meeste van deze beleggingen heb je kennis en ervaring nodig. Dat is bij goud niet het geval. In goud beleggen is daarom een verstandige keuze, waarmee je je kunt indekken tegen inflatie en economische neergang.

In goud beleggen

De meeste investeringen vereisen redelijk wat geld om rendement te maken. Ben je op zoek naar een gemakkelijke en relatief goedkope investering? Je kunt dan fysiek goud kopen. Goud zal de komende jaren de prima donna zijn. De grote vraag naar goud als inflatiehedge zal je spaargeld in de loop van de tijd doen toenemen.

Pensioenbeleggingen

Het Nederlandse pensioenstelsel is gebouwd op drie pijlers: publieke, werkgevers- en particuliere pensioenen. Gepensioneerden in Nederland hebben toegang tot een van 's werelds grootste pensioenstelsels, met een hoge staatspensioendekking en meer dan 90% van de bedrijven die bedrijfspensioenregelingen aanbieden. Individuele particuliere pensioenen worden doorgaans verstrekt door banken of grote verzekeringsmaatschappijen. Beleggers zijn vrij om hun eigen bijdragen te bepalen op basis van hun beleggingsdoelen en het aantal jaren tot hun pensioen.

Vastgoedbeleggingen

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen in Nederland gestegen. Dit komt onder meer door een gebrek aan woningen in plaatsen als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Volgens het CBS stegen de prijzen in 2021 met 15,6% tot gemiddeld € 387.000. De prijzen in Amsterdam stegen echter het meest, met een stijging van 11,5%, waardoor de gemiddelde prijzen op 570.000 euro kwamen. Als je wilt investeren in onroerend goed in Nederland, vind je in de dichtstbevolkte steden tegenwoordig beperkte mogelijkheden.

Beleggingen op spaarrekeningen

Er zijn verschillende spaarrekeningen. Dit zijn rekeningen met directe toegang (waarmee je op elk moment geld kunt opnemen) tot langetermijndepositorekeningen (waar je geld voor een bepaald aantal jaren wordt vastgezet). Hoe langer je bereid bent om je geld te sparen, hoe hoger de rente die je zou moeten ontvangen. De rentetarieven bij Nederlandse banken zijn historisch laag, waardoor het in de huidige omgeving moeilijk is om echt rendement op je geld te verdienen. Sommige banken hebben zelfs klanten kosten aangerekend om hun spaargeld te behouden. Wat is dus de beste manier om je geld te investeren? Goud kopen!  

Bekijk deze artikelen dan ook eens