Beleggen

Beleggen is een vorm van investeren waarbij het doel is om in het toekomst winst te behalen met je investering. In de loop der jaar is beleggen steeds populairder geworden en steeds meer mensen beginnen eraan. Op Finlog laten we je zien welke manieren er zijn om te beleggen en hoe je er zelf ook aan kunt beginnen.

Pensioen
Pensioen Een pensioen is je inkomen dat je ontvangt als niet meer werkt. Je pensioen bouw je met de jaren op zodat als je stopt met werken je nog genoeg geld over hebt. In Nederland bestaat  het pensioen uit 3 onderdelen namelijk: je AOW, pensioen via je werkgever en zelf sparen. Buiten deze 3 onder
Beleggingsfondsen
Beleggingsfondsen Een beleggingsfonds kan worden gezien als een ‘verzamelpunt’ voor beleggers. Als je in een beleggingsfonds belegt, dan laat je als het ware je geld voor je beleggen door een fondsbeheerder/fondsmanager. Een beleggingsfonds wordt ook wel omschreven al een mandje met aandelen of dergel
Alle blogcategorieƫn

Brokers

Wanneer je  zelf gaat leren leren beleggen doe je dit normaal gesproken bij een broker. Een broker wordt ook wel een beurshandelaar of effectenmakelaar genoemd en is als het ware een tussenpersoon. De broker handelt tussen de belegger en de markt. De rol als broker is één van de rollen die een beurshandelaar of effectenmakelaar op zich kan nemen. Er is namelijk nog een een andere rol en dat is de dealer. Hier kom je alles te weten over het verband tussen beleggen, een broker en dealer.

Real estate

Real estate is de Engelse benaming voor vastgoed en onroerend goed en het staat voor het niet verplaatsbare karakter. Je kunt beleggen op het onroerend goed met het idee dat je meer gaat verdienen dan dat je hebt geïnvesteerd. Er zijn allerlei manieren om succesvol te beleggen in onroerend goed en hier geven wij je een aantal tips over.  

Pensioen

Je pensioen is je inkomen als je gestopt bent met werken. In Nederland bestaat het pensioen uit drie onderdelen namelijk: je AOW, pensioen via je werkgever en zelf sparen.

Je kunt ook je pensioen beleggen. Hierbij zet je een deel van je bruto jaarinkomen opzij wat je daarna weer via een andere partij belegd in je pensioen. We leggen je hier precies uit hoe het pensioenbeleggen werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Beurzen

Een beurs is erg belangrijk voor de economie. Hier komen vraag en aanbod van geld bij elkaar waardoor een markt voor effecten ontstaat. Aandelen en andere beleggingen worden verhandeld op de beurs.

Beleggingsfondsen

Bij een beleggingsfonds komen beleggers bij elkaar. Ze hebben aandelen, obligaties of andere producten van bedrijven in hun portefeuille. Kom alles te weten over hoe een beleggingsfonds precies werkt.

Cryptomunten

Cryptomunten zijn online geldeenheden die gebruik maken van cryptografie. Een bekend voorbeeld hiervan is de Bitcoin die in 2009 werd ontworpen. Cryptomunten kun je gemakkelijk verhandelen via een handelsplatform. Je leest hier alles over het beleggen van cryptomunten en hoe je dit het best kunt aanpakken.